Tukang Jahit Berpengalaman Diperlukan

admin. July 28th, 2011

Assalamualaikum wbt. Lama giler minikurung tak update blog. da bersawang kot… bz giler k? nk deliver mana yang patut. Baju-baju customer yang da jahit dan tempah pon setakat amik gamba dan simpan je. nanti ada masa kami akan kembali mengaktifkan diri posting entry terbaru. Yang ni pon very short one. macam tajuk di atas Tukang [...]

» read full article

Tempahan Jahit Baju Raya 2011 Ditutup

admin. May 16th, 2011

Salam pelanggan dan kawan-kawan minikurung yang dihormati, Sangat berat nak bagitahu pasal hal ni. Officially, tempahan baju raya telah pon ditutup. Terpaksa tutup lebih awal. Buat masa ni minikurung tidak lagi menerima tempahan untuk hari raya. tapi utk lepas hari raya punya tempahan macam tempahan baju pengantin, baju kurung, kurung moden, pesak gantung, riau pahang, [...]

» read full article

Tempahan Baju Raya 2011 dibuka

admin. May 10th, 2011

Salam semua, tempahan baju raya 2011 masih lagi dibuka di butik minikurung. untuk first round ni kami akan menutup tempahan raya pada bulan JUN… so hanya ada kurang dari sebulan untuk menempah baju di butik minikurung untuk baju hari raya. Untuk tempahan yang diterima bermula dari sekarang, baju dan pakaian boleh diambil bermula pada pertengahan [...]

» read full article

Baju Kurung Manik – tempahan jahitan manik dan labuci

admin. May 5th, 2011

Minikurung memaparkan baju kurung manik menggunakan fabrik sutera atau silk biru / hijau turqoise. Fabrik sutera yang digunakan membuatkan baju kurung sutera ini walaupon ringkas tetapi tampak mewah dan elegan, ditambah pula dengan jahitan manik dan labuci disusun sekitar leher dan dada dan sekitar pergelangan tangan. Warna manik dipilih mengikut tema baju kurung dan menggunakan [...]

» read full article

Blouse Online – Clearance Sale from RM20

admin. May 4th, 2011

ok gals, straight forward. SUDDEN CLEARANCE SALE on BLOUSE ONLINE. siapa cepat dia dapat. just browse mana yang available, register and check out. pos penghantaran tambah RM7 flat rate utk semenanjung, RM9 utk sabah dan sarawak. kalau time tgh2 browse tu tetiba status available tukar jadi out of stock, or time nak baya tu status [...]

» read full article

Selamat Hari Pekerja

admin. May 1st, 2011

MiniKurung mengucapkan selamat hari pekerja kepada kawan-kawan dan pelanggan minikurung yang bekerja tidak kira makan gaji atau berbisnis sendiri. Bersempena dengan hari pekerja, 1 mei ini minikurung tidak beroperasi. Juga kami tidak beroperasi pada hari isnin 2 mei 2011 juga. Butik akan beroperasi seperti biasa pada 3 Mei Selasa. Walaubagaimanapun, pembelian melalui online boleh dilakukan [...]

» read full article

Tempahan Pakaian Hari Raya 2011 – Trend & design

admin. April 28th, 2011

Untuk tempahan pakaian hari raya kali ini kami menjangkakan baju kurung dan baju kurung moden yang paling banyak ditempah. Macam biasalah. Tapi yang tak biasanya, adalah dari pattern citarasa customer juga dijangka sedikit berubah untuk tahun ini. Pelanggan-pelanggan terutamanya di minikurung lebih berani untuk bereksperimen dengan trend terkini yang dipakai oleh artis-artis dan diilhamkan oleh [...]

» read full article

Panduan Corset Pengantin dan Tempahan Corset

admin. April 18th, 2011

Kali ini minikurung nak berkongsi panduan dan tips sket tentang corset. Especially untuk bakal pengantin yang memilih konsep pakaian 3 pieces wear yang menggunakan corset tak kira la untuk majlis persandingan, pernikahan atau pun pertunangan. Sebenarnya pemakaian corset ni secara umumnya lebih kepada untuk membentuk tubuh so that si tubuh pemakai atau pun pengantin nampak [...]

» read full article

Baju kurung moden french lace manik ala oriental

admin. April 14th, 2011

Minggu ni masih lagi memaparkan tentang lace. Baju kurung moden lace ini menggunakan french lace yang bermanik tetapi telah disusun supaya tidak terlalu sarat dan hanya menumpukan pada bahagian-bahagian tertentu sahaja. Perhatikan, manik-manik disusun di bahagian leher dan atas dada, sekitar pergelangan tangan dan hujung labuh baju. Motif lace manik yang tidak terlalu sarat ini [...]

» read full article

lace pengantin full bead complete dgn tempahan baju untuk dijual

admin. April 11th, 2011

Minggu ni minikurung post tentang renda atau lace pengantin. Full beaded Lace (renda lace manik penuh) warna biru gelap kehitaman untuk dijual siap dengan tempahan membuat baju. Lace yang sarat dengan manik ini panjang nya adalah 2 meter setengah. Sangat sesuai dijadikan baju pengantin, pakaian untuk menghadiri jamuan makan malam (dinner) atau pun function2. List [...]

» read full article