Tempahan Pakaian Hari Raya 2011 – Trend & design

admin. April 28th, 2011

tempahan hari raya

Untuk tempahan pakaian hari raya kali ini kami menjangkakan baju kurung dan baju kurung moden yang paling banyak ditempah. Macam biasalah. Tapi yang tak biasanya, adalah dari pattern citarasa customer juga dijangka sedikit berubah untuk tahun ini. Pelanggan-pelanggan terutamanya di minikurung lebih berani untuk bereksperimen dengan trend terkini yang dipakai oleh artis-artis dan diilhamkan oleh pereka-pereka terkenal tanahair. Sbg contoh design pattern neck boat yang ada pleat and crimp pada baju nikah elyana yang color tiffany blue yg sgt glemer tu. Pattern neckboat yang dipakai oleh faezah elai juga ada dalam cover magazine pesona pengantin bulan mei 2011. Juga yang mendapat sambutan adalah design kurung moden bertingkat minikurung. Juga some fusion on the bottom (bahagian kain) yang diganti dengan ala2 pleated skirt labuh.

Dari segi fabrik pula pelanggan-pelanggan lebih cenderung untuk mencuba kain-kain yang lebih lembut dan flowy. Tidak kira samada untuk dibuat kurung moden, jubah moden, abaya atau pun kaftan.

Buat masa ini minikurung masih lagi menerima tempahan pakaian hari raya 2011. tetapi khusus untuk pakaian wanita sahaja.. gals only.. sorry for the guys.. :-) kami akan memberitahu sekiranya kami menerima tempahan untuk lelaki kelak. Untuk tempahan hari raya ni kebiasaannya kami akan menutup tempahan 2 bulan sebelum hari raya. Dan buat masa ini juga kami masih lagi menerima tempahan untuk jahit baju-baju berfesyen. Jadi minikurung sangat rekemen kepada kekawan, pelanggan dan sesiapa yang mahu mencuba jahitan di minikurung untuk mula menempah sekarang untuk hari raya tahun ni.

baju nikah elyana

pic source www.budiey.com

faezah elai cover

pic source: pesona pengantin


Category: hari raya

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment